8 oktober 2017
15:00

Referat

Referat: Bälinge IF 2 - Östhammars SK

Matchen som sådan var ingenting att skriva hem om, i all fall inte första halvlek. Ett taggat hemmalag kom ut och spelade mer eller mindre ut oss under första halvlek. Tjejerna kan tacka turen och Pillan i målet för att underläget inte var mer än 1-0 i halvtid.

Det sägs att alla lag
ibland gör en dålig halvlek…men de bra gör inte två i rad. Detta stämmer väl in på ÖSK-dam under söndagen.

Andra halvleken är betydligt bättre än den första och med vinden i ryggen får tjejerna mer och mer att säga till om. Därför känns det lite orättvist när Bälinge får in 2-0 på i princip sitt första anfall i andra halvlek och det på ett läge som inte ser så där jättefarligt ut. Tjejerna fortsätter dock att kämpa på tålmodigt, väl medvetna om att resultatet ändå räcker för avancemang.
När Tilde Eliardsson sen når Amanda Ström med en långboll i matchminut 89´där Amanda rundar målvakten och rullar in 1-2 kan hela laget slappna av. Kanske lite väl mycket, för direkt efter målet tillåts Bälinge sätta sitt tredje och matchens sista mål fram till slutresultatet 3-1.