14:00

Ullfors IK

Referat

Referat: Östhammars SK - Ullfors IK

Första halvlek inleds något trevande. Om det berodde på lite nerver, väntan på den efterkommande lagmiddagen eller bara det faktum att vi provade lägga in vår press något lägre än vi brukar låter hemsidan vara osagt. Oavsett vilket var första kvarten ganska så jämn men sen hittade ÖSK-dam sitt spel och resterande 75 minuter var snudd på uppvisning. I matchminut 18´ kom matchen första och spelmässigt vackraste mål. Lisa slår en hård passning som skär igenom hela mittfältet fram till en mötande Elina. Elina vänder upp och ”lirkar” fram bollen till Amanda som inte gör något misstag utan rullar säkert in 1-0. Fem minuter senare är Amanda återigen på väg igenom men stoppas denna gång lite för bryskt i straffområdet. Elin M gör inget misstag utan rullar in 2-0 på straff. Knappa 10 minuter efter straffen får vi ytterligare en straff, närmare bestämt i minut 31´. Denna straff kändes däremot lite hård mot Ullfors. Ida får till ett bra skott mitt i straffområdet efter hörna och den stackars Ullfors tjejen har ingen chans att hinna undan med handen. Straff blev det i alla fall och denna gång fick Ida placera in 3-0 som också blev halvtidsresultatet.

I paus så tycker tjejerna själva att vi ska pressa högre upp. Detta är en av styrkorna med årets lag, dem tänker och framför idéer om hur vi ska agera själva. Och tycker tjejerna att det känns bra….ja, då gör vi så.

Andra halvlek är också en ren njutning att beskåda. Ullfors kommer ingen vart och våra tjejer dominerar över hela banan. Trots det så dröjer det ända tills matchminut 75´innan 4-0 kommer. Moa lång tar snyggt ner bollen och hittar fram till TT som kommer med fart och stänker dit bollen med vänsterdojan. Bara två minuter senare hittar Elina (vem annars?) även fram med en boll i straffområdet till Elin A som lugnt och fint rullar in 5-0. Att Ullfors i 84´ tillåts tröstmåla är inget vi hänger läpp för.